Elektra - kotimaisia tieteellisiä julkaisuja sähköisessä muodossa

Elektra-haku

Aineiston esittely

Ohjeet käyttäjille

Ohjeet julkaisijoille

Yhteystiedot

Projektin arkisto

På svenska

In English

Elektra-aineiston käyttöoikeus

Elektra sisältää pääosin maksullisia aineistoja, joiden käyttö perustuu vuosittain solmittavaan sopimukseen.

Elektran aineiston käyttöoikeus on hankittu konsortiokohtaisilla sopimuksilla mm. Suomen yleisille kirjastoille, ammattikorkeakouluille ja useimmille yliopistoille, joiden paikallisverkossa Elektran aineisto on vapaasti käytettävissä.

Etäkäyttö kotikoneelta

Elektran artikkeleita on mahdollista käyttää myös kotikoneelta käsin, jos omalla organisaatiollasi on etäkäyttöpalvelu. Monet korkeakoulut tarjoavat Elektran aineistoja myös etäkäyttöön sekä henkilökunnalleen että opiskelijoilleen. Etäkäyttö voi perustua esim. Finnan kirjautumiseen tai VPN-yhteyteen, ja se toimii oppilaitoksen omilla käyttäjätunnuksilla. Organisaation omasta Finna-näkymästä Elektraan siirrytään siten, että etsitään sieltä Elektra-aineisto ja seurataan linkkiä Elektran omaan käyttöliittymään, jolloin myös kokotekstitiedostot ovat käytettävissä.

Tarkempia etäkäyttöön liittyviä toimintaohjeita löydät oman oppilaitoksesi kirjaston tai IT-yksikön verkkosivuilta.

Viitetiedot vapaasti selattavissa

Elektran aineistojen viitetiedot < palvelun omassa käyttöliittymässä ovat vapaasti selailtavissa ja niistä voi tehdä tiedonhakuja. Muutamia open access -lehtiä (Tieteessä tapahtuu, Elore, Nuorisotutkimus, Kasvatus & aika ja Tietolinja) lukuunottamatta kokotekstiartikkelien käyttö on kuitenkin rajoitettua. Dokumentteihin pääsee käsiksi vain sellaisista verkko-osoitteista, joille on hankittu aineiston käyttöoikeus. Käyttäjäntunnistus perustuu IP-osoitteisiin, eli aineistoa pääsee lukemaan verkon kautta vain sellaisilta koneilta tai sellaisista IP-osoiteavaruuksista, jotka ovat sallittujen osoitteiden listalla.

Päivitetty 24.11.2021 / kk-elektra[at]helsinki.fi